01.10.2021 — 16:15

Республіка Польща залишається найбільшим міжнародним торговельним партнером Хмельниччини, – Сергій Ткачук

На цьому наголосив заступник голови ОДА Сергій Ткачук під час зустрічі з учасниками польської делегації, до якої увійшли представники міста Жешув, місцевої влади, підприємці та представники грантових програм. Як повідомили іноземні гості, метою візиту є здійснення та проведення заходів, спрямованих на встановлення та посилення економічного та торговельного співробітництва між польськими та українськими регіонами.

Вітаючи польську делегацію, Сергій Ткачук відмітив, що Республіка Польща залишається найбільшим міжнародним торговельним партнером Хмельниччини. Адже, за статистичними даними, обсяг товарообігу за січень-липень поточного року з Польщею становить близько 107 млн дол. США, у тому числі експорт товарів – біля 65 млн дол. США, імпорт – близько 42 млн дол. США (13,5% до загального обсягу).

Посадовець розповів, що Хмельниччина – це інвестиційно привабливий регіон України з розвинутим підприємницьким середовищем, унікальними природними та рекреаційними ресурсами, сприятливими природними і кліматичними умовами. Тому, область надзвичайно зацікавлена в подальшому розширенні співробітництва в різних сферах економічної, соціальної та культурної діяльності.

“Сподіваюсь, що ми і надалі будемо зміцнювати наші ділові і партнерські стосунки, а обласна державна адміністрація готова забезпечити максимальне сприяння у налагодженні конструктивної та ефективної співпраці”, – сказав заступник голови ОДА.

В свою чергу, учасники делегації запевнили, що такі зустрічі є чудовою платформою для міжнародної співпраці між країнами.

У ході спілкування присутні обговорили перспективні напрямки співробітництва та обміну досвідом, питання співпраці в аграрній галузі та розвитку туризму. Не оминули і питання сфери модернізації інфраструктури.