02.10.2021 — 09:59

Володимир Юр’єв оглянув Бахматовецький та Самчиківський будинки-інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю

1 жовтня з ініціативи ООН у всьому світі та Україні зокрема відзначається Міжнародний день людей похилого віку. З цієї нагоди заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Юр’єв здійснив робочі поїздки в геріатричні заклади області. Так, сьогодні він відвідав Бахматовецький та Самчиківський будинки-інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Бахматовецький будинок-інтернат функціонує з 1997 р. На його утримання в 2021 р. передбачено 4,4 млн грн. Протягом останніх років за кошти обласного бюджету там було проведено капітальний ремонт харчоблоку, пральні, технічних та підсобних приміщень, реконструкцію господарського хліва. Наразі в геріатричному закладі проживає 39 мешканців.

Володимир Юр’єв оглянув приміщення, якими користуються підопічні, поспілкувався з персоналом, поцікавився станом здоров’я  мешканців закладу, ситуацією із вакцинацією від коронавірусу, наявними побажаннями, на що т.в.о. директора Валентина Ланець поскаржилася на проблему з питною водою.

Посадовець запевнив, що сприятиме вирішенню даного питання, аби люди, що перебувають у закладі, мали змогу вживати чисту воду.

Далі, у ході робочої поїздки, Володимир Юр’єв відвідав Самчиківський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб із інвалідністю.

Ватро зазначити, що  Самчиківський будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб із інвалідністю розпочав своє функціонування у 1964 р. Сьогодні там проживає 49 громадян. На утримання цієї установи в 2021 р. передбачено 3,9 млн грн. За останні роки за кошти з обласного бюджету було капітально відремонтовано приміщення пральні та здійснено ремонт покрівлі.

Володимир Юр’єв ретельно оглянув заклад та прилеглу територію, поспілкувався з мешканцями та поцікавився потребами будинку-інтернату, а це, за словами директора Анатолія Бродського, – крайня необхідність у великій пральній машині.

Наостанок Володимир Юр’єр висловив деякі рекомендації директору Самчиківського будинку-інтернату, звернувши його увагу на доступності та безбар’єрності для людей з інвалідністю, а також на збільшенні площ для підопічних.

Перебуваючи в обох  інтернатних закладах заступник голови ОДА Володимир Юр’єв вручив подарунки та відзнаки обласної державної адміністрації з нагоди Міжнародного дня похилого віку.