07.12.2022 — 15:28

7 грудня – День місцевого самоврядування

7 грудня професійне свято відзначають ті, хто поєднав своє життя із місцевим самоврядуванням, хто працює на благо розвитку громад. Це свято було встановлено указом Президента України 25 листопада 2000 року. Дату було обрано не випадково, адже саме цього дня, 7 грудня 1990 року, депутати Верховної Ради України більшістю голосів ухвалили закон “Про місцеве самоврядування”.

Сьогодні під час засідання сесії обласної ради привітав представників місцевого самоврядування перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. “Ми живемо у непростий для нашої країни час. 24 лютого змінилось життя кожного українця, ну і відповідно – життя наших громад. Приємно відзначити, що посадові особи місцевого самоврядування з початком повномасштабного вторгнення не припиняли свою роботу, а щоденно роблять усе можливе, аби забезпечити належне життя у громадах”, – сказав посадовець, звертаючись до присутніх.

Сергій Григорович відзначив, що сьогодні на долю громад випало чимало випробувань: енергетична криза внаслідок ракетних обстрілів, та виклики, що з нею пов’язані, прихисток внутрішньо переміщених осіб, допомога військовим, що спричинило додаткові навантаження на місцеві бюджети. Але незважаючи на всі перешкоди, обласна влада та громади пліч-о-пліч продовжують віднаходити можливості для нормального функціонування громад. Перший заступник начальника ОВА висловив слова вдячності депутатам, головам громад та усім представникам місцевого самоврядування області, які відповідально та віддано працюють на самоврядній ниві.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення обороноздатності держави, самовіддане служіння українському народові та з нагоди Дня місцевого самоврядування, від імені начальника ОВА Сергія Гамалія, посадовець вручив відзнаки обласної військової адміністрації та цінні подарунки.

Грамотами обласної військової адміністрації нагороджено:

БІЛОГО Валерія Вікторовича – начальника відділу господарського забезпечення;

ГОРЕЦЬКОГО Сергія Вікторовича – заступника начальника відділу господарського забезпечення;

ПРИСЯЖНОГО Віталія Володимировича – заступника начальника юридичного відділу;

ЦИЦА Сергія Віталійовича – начальника юридичного відділу.