16.02.2023 — 16:09

ОВА долучилася до поповнення бібліотечного фонду україномовної бібліотеки в Іспанії

14 лютого в Україні відзначають Міжнародний день дарування книг. Відтак, сьогодні до Хмельницької ОВА завітали юні вихованці однієї із місцевих шкіл телевізійної журналістики, щоб отримати у подарунок книги від начальника адміністрації Сергія Гамалія.

Основна мета візиту молодих журналістів – зібрати побільше книг українською мовою, які будуть передані для бібліотеки української книги у місті Валенсія (Іспанія). Варто зазначити, що за період війни понад 150 тис українців знайшли прихисток в Іспанії, серед яких чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія. Відкриття подібної бібліотеки в європейській провінції стало можливим завдяки ініціативі громадської організації «Асоціація українців за кордоном».

“В ці нелегкі часи дуже важливо берегти свою ідентичність, культуру та мову, особливо перебуваючи за кордоном. Тому дуже приємно, що наше молоде покоління піклується про тих, кому зараз так не вистачає частинки дому. Сьогодні ці книги означають дещо більше, ніж просто засіб отримання інформації – це символ зміцнення національної єдності,” – сказав Сергій Гамалій.

Також до збору книг долучилися посадовці ОВА, які подарували дітям не лише літературу, а й солодощі, та поділилися власними враженнями щодо цієї ініціативи.