28.02.2023 — 10:46

В ОВА відбулося засідання Комісії з професійної етики та протидії насильству в закладах освіти

27 лютого в адміністрації відбулося засідання Комісії з професійної етики та протидії насильству в закладах освіти у Хмельницькій області. Провів його заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. До обговорення долучилися керівники профільних структурних підрозділів ОВА, представники закладів освіти, громадськості та підрозділів правоохоронних органів.

Як зауважив на початку засідання Володимир Юр’єв, питання боротьби з булінгом та проявами іншого насилля в освітніх закладах, на жаль, залишається актуальним та потребує постійного реагування. Відтак, аби протидіяти всім формам дискримінації та насилля щодо здобувачів освіти та вирішувати етичні конфлікти в освітній сфері було створено дану дорадчу інституцію.

У ході обговорення учасники звернули увагу на основні завдання щодо захисту від різних форм насильства та жорстокого поводження в закладах освіти. Відповідно до своїх повноважень, Комісія сприятиме зміцненню довіри, партнерським відносинам між учасниками освітнього процесу, налагоджуватиме діалог шляхом об’єктивного та принципового обговорення складних етичних ситуацій, вестиме консультації у випадках, які викликають невпевненість у їх етичності та спільно з керівництвом закладів освіти області організовуватиме різні форми зустрічей, тренінги, лекції з етичних проблем та поширення етичних цінностей, принципів та стандартів.