27.04.2023 — 19:51

В ОВА відбулася нарада з начальниками РВА та головами територіальних громад області

Сьогодні під головуванням першого заступника начальника ОВА Сергія Тюріна відбулася онлайн нарада з начальниками РВА та головами територіальних громад області щодо обговорення актуальних питань сьогодення. До розмови долучилися заступники начальника ОВА, керівник апарату ОВА та начальник Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області Галкіна Наталія.

Розпочалася нарада з обговорення найактуальнішого на сьогодні питання – соціальний захист учасників бойових дій та членів їх сімей. Звертаючись до учасників наради, Сергій Тюрін нагадав, що в обласній військовій адміністрації функціонує робоча група з питань суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій. Також в області наразі триває робота над створенням центрів надання допомоги для учасників бойових дій (обласного та районного рівнів). Крім того, на етапі обговорення перебуває проєкт обласної програми з питань підтримки учасників бойових дій та членів їх сімей.

З огляду на вищесказане, посадовець наголосив, що в територіальних громадах необхідно визначити відповідальну особу на рівні заступника, який координуватиме роботу, пов’язану з питаннями соціального захисту учасників бойових дій та членів їх сімей, утворити окремий структурний підрозділ для роботи з учасниками бойових дій та членами їх сімей, запровадити в кожному ЦНАПі вікно для ветерана, розробити місцеву програму з питань підтримки учасників бойових дій та членів їх сімей.

 

“Питання соціального захисту наших військових та членів їх сімей – в пріоритеті роботи обласної влади. Ми маємо напрацювати єдину концепцію, яка сприятиме адаптації учасників бойових дій в суспільстві під час війни і після їх повернення додому. Тому звертаюся до усіх з відповідальністю поставитися до вирішення даного питання”, – сказав перший заступник начальника ОВА.

Серед іншого присутні обговорили питання щодо стану гідротехнічних споруд та штучних водних об’єктів, приведення їх використання у відповідність до вимог чинного законодавства, а також безпечне використання водних об’єктів.