14.07.2023 — 08:53

Володимир Юр’єв взяв участь у ІІ-й суспільно-науковій платформі «Хрещення. Становлення. Перемога»

13 липня на Хмельниччині відбулася ІІ суспільно-наукова платформа «Хрещення. Становлення. Перемога» з нагоди відзначення Дня Української Державності. Захід об’єднав представників різних сфер життєдіяльності – влади, військових, громадянського суспільства, науки та духовенства, адже у цей нелегкий для України час, єдність відіграє надважливу роль у становленні сильної, мирної та незалежної держави. Взяв участь у платформі заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Звертаючись до присутніх на заході Володимир Юр’єв відмітив, що нинішня суспільно-наукова платформа є важливим компонентом на історичному, духовному та науковому фронті справедливої боротьби українців.

“В наш новітній, героїчний час відкривається все більше правдивих сторінок української історії, цинічно і брутально стертих з пам’яті народу російськими колоніальними імперіалістами. Щиро шаную працю науковців, дослідників, які працюють над тріумфом історичної справедливості, – наголосив посадовець. – Захисники України, волонтери, усі патріоти щодня доводять незламність української нації, своєю хоробрістю підтверджують давні, генетично закладені, найкращі риси героїзму українців, наближають найбажаніший для усіх день Перемоги. Вже сьогодні ми працюємо над тим якою буде наша держава в мирний час.”

Також, додав він, надзвичайно важливим наразі є очищення нашого духовного життя від неправди і маніпуляцій ворога. Відтак, на постійній основі здійснюється інформаційна та роз’яснювальна робота з релігійними спільнотами. На сьогодні близько 250 громад УПЦ на Хмельниччині уже прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України, 204 громади оформили відповідні документи.

Під час роботи платформи учасники дискутували на тему Української Державності у розрізі історичних досягнень, суспільно-політичного устрою, краєзнавства, духовності, а також воєнних здобутків за час російсько-Українського протистояння. Кожен міг висловити важливу та цікаву інформацію, яку варто доносити до кожного громадянина, аби наша національна ідентичність ставала більш непохитною та вшанованою на світовому рівні.

Окрім того, в ході заходу грамотами та нагрудними знаками «День Української Державності 2023» відзначили низку відомих постатей краю – представників силових структур, сфери державного управління, громадських діячів, капеланів та інших.