26.07.2023 — 12:10

Сергій Тюрін прибув на місце стихійного лиха на Хмельниччині

Увечері, 25 липня, на Хмельниччині вирувало стихійне лихо, яке нанесло чималих збитків приватному та державному господарству області. Так, на території Кам’янець-Подільського району пошкоджені лінії електромереж, повалено дерева, пошкоджено покрівлі 223 житлових будинків, з яких 50 в смт Закупне, 58 у с. Вільхівці, 14 у с. Кутківці, 94 у с. Гусятин та 7 у с. Боднарівка. До населених пунктів, де пройшов буревій, прибули перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін та начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Едуард Братко, аби оперативно скомунікувати із представниками місцевої влади щодо забезпечення першочергових потреб жителів постраждалих територій.

Як зазначив Сергій Тюрін, обласна військова адміністрація спільно із партнерськими організаціями в найкоротші терміни забезпечить жителів, які потребують допомоги у відновленні будинків, необхідними будівельними матеріалами для первинного ремонту, зокрема шиферними листами та плівкою для перекриття зруйнованих дахів.

“Сьогодні ми повинні згуртуватися навколо спільної біди. Окрім війни, що похитнула цілу країну, на Хмельниччину прийшло стихійне лихо, наслідки якого ми подолаємо разом. Невдовзі окрім рятувальників будуть залучені і ремонтні бригади, які допоможуть ліквідувати наслідки негоди. Також прошу проявити небайдужість і жителів сусідніх громад, які можуть прийти на допомогу та долучитися до прибирання вулиць і відновлення домогосподарств,” – наголосив посадовець.

Важливо додати, що початково на ліквідацію наслідків негоди уже було залучено 9 одиниць техніки та 40 працівників особового складу ДСНС.

На відновленні електромереж залучено 59 працівників РЕМ (13 бригад) та 22 одиниці техніки.

Станом на 8.00 в результаті спрацювання захисту електромереж було відключено 36 населених пунктів.

Травмованих осіб та ускладнення руху транспорту немає.