27.07.2023 — 17:30

В ОВА відбулася презентація можливостей Українського ветеранського фонду

Сьогодні в обласній військовій адміністрації представники Українського ветеранського фонду (УВФ) Міністерства у справах ветеранів провели зустріч із керівництвом області, в ході якої презентували вектори діяльності цієї організації та її актуальні проєкти. Участь в презентації взяв заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв. На заході були також присутні представники районів та громад області, соціальної сфери та громадських організацій, що працюють в напрямку взаємодії із ветеранами та їх сім’ями.

Розпочинаючи зустріч, Володимир Юр’єв вкотре підкреслив значимість усіх проектів, націлених на підтримку ветеранів/учасників бойових дій, адже вже зараз додому повертається маса людей, що пройшли жахи війни та з певних причин не повернуться на службу. А отже, по закінченню війни країні потрібно бути готовою повернути до мирного життя усіх захисників та захисниць. “Вони потребують всебічної підтримки не лише з боку держави та влади, кожному у суспільстві необхідно проявляти розуміння та повагу до тих, хто став на захист вітчизни, тому що війна не проходить безслідно і обов’язково залишає рани не лише на тілі, а й в душах воїнів. І нам потрібно це розуміти, відтак наше завдання – надати всю необхідну допомогу ветеранам та сприяти їх інтеграції у суспільство.”

Далі про роботу самого Фонду розповіла заступниця Виконавчого директора УВФ Мінветеранів Віта Костик. Вона наголосила, що Фонд є інструментом держави у виконанні обов’язку перед ветеранами та ветеранками, їхній партнер, що підвищує стійкість держави через сприяння реалізації ветеранських ініціатив. Відтак, основне завдання організації полягає в наданні захисникам і захисницям та їх родинам державної підтримки для розвитку власних бізнес ідей, громадських ініціатив, відновлення тощо.

Вектори діяльності Фонду можна розділити на такі категорії, як підтримка підприємництва, що розпочинають самі ветерани, або ж інші категорії громадян, діяльність яких буде спрямована на посилення обороноздатності, підтримка працівників виробничих спеціальностей і перекваліфікації, підтримка проєктів, спрямованих на посилення агропромислового комплексу, а також соціальний супровід ветеранів, підтримка дітей ветеранів, менторська підтримка підприємців, проєктів з безбар’єрності та співпраця із Українськими та міжнародними громадськими організаціями.

До прикладу, за перший рік роботи упродовж 2022-го, УВФ профінансував бізнес ветеранів та родин загиблих на суму майже 58 мільйонів гривень, у таких галузях як агросфера, видавнича справа, сектор безпеки (розмінування, охорона), виробництво товарів, заклади харчування та ін.

Більш детально ознайомитися із можливостями Українського ветеранського фонду можна переглянувши презентацію.