07.08.2023 — 17:10

Головне за тиждень

📌Головне за тиждень:

🔹Агроформування Хмельниччини вступили в активну фазу збирання ранніх зернових та технічних культур, яких підлягає до збирання понад 400 тис. га., в тому числі 95 тис. га ріпаку. Станом на 7 серпня агроформування області намолотили перший мільйон тонн зерна нового урожаю

🔹Працівниками Відділу державного нагляду (контролю) у Хмельницькій області перевірено 234 транспортних засобів під час виконання перевезень пасажирів та вантажів автомобільним транспортом. Протягом вказаного періоду виявлено 42 порушення та складено 42 акти, винесено 29 постанов про накладення адміністративно-господарського штрафу на суму 378080 грн., до бюджету стягнено 235790 грн.

🔹Продовжується робота по моніторингу якості питної води. За останній тиждень проведені дослідження 136 проб питної води централізованого водопостачання на мікробіологічні показники (відхилень 9 – 6,6%) та 124 проби на санітарно-гігієнічні показники (відхилень 4 – 3,2%).

🔹На протязі тижня проведено 378 замірів показників радіаційного фону, відхилень не виявлено.

🔹ДУ «Службою місцевих доріг Хмельниччина» в період за 31.07. по 04.08.2023 виконано:
– роботи по ямковому ремонту щебеневих покриттів – 601 м²;
– ліквідовано вибоїн щебеневого покриття – 130 м³;
– виправлення профілю щебеневих покриттів – 181 м2;
– ліквідація пошкоджень, руйнувань та деформацій основи дорожнього одягу та покриття проїзної частини асфальтобетонною сумішшю – 511 м2;
– видалення порослі – 4960 м2;
– профілювання щебеневих покриттів – 7 км;
– покіс трав – 3980 м2;
– технічний нагляд за якістю та обсягами виконуваних підрядниками робіт.

🔹Кризовим кол-центром ОВА прийнято 57 телефонних дзвінків, надано 113 консультацій ВПО.

🔹Проведено засідання координаційного центру підтримки цивільного населення.

🔹Нагородами Генерального штабу ЗСУ відзначено 20 юних Хмельничан, кращих представників роїв Хмельницької області за підсумками І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для молодшої, середньої та старшої вікових груп.

🔹Вручено автобуси та гігієнічні набори для потреб закладів освіти 19 територіальним громадам.

🔹Забезпечено прийом та розміщення ВПО з Херсонської області. Протягом тижня до Хмельницької області евакуаційними потягами прибуло 37 ВПО, з них розміщено на території області 24 особи.

🔹За спільною ініціативою Хмельницької обласної військової адміністрації та IT-компанії Stfalcon в області першій на території України запроваджено Пілотний проект чат-боту “Укриття”.

🔹Продовжуються роботи щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту. Хмельницькою міською радою виділено 6 млн. грн. для проведення ремонтів та облаштування найпростіших укриттів громади.

🔹Продовжуються заходи з удосконалення обслуговування регіональної централізованої системи оповіщення. Протягом тижня проведено роботи з обслуговування та відновлення працездатності сирени автоматичного запуску підприємства та пульта керування оперативного чергового кризового центру ОВА.

🔹Визначено критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення 5 підприємств області.

🔹Відбулася зустріч з представниками гміни Шемуд Вейгеровського повіту Поморського воєводства Республіки Польща щодо налагодження соціально-економічного та культурного співробітництва з громадами області.

🔹У період з 28 липня по 4 серпня 2023 року розпорядженнями начальника Хмельницької обласної військової адміністрації зареєстровано статути 6-ти релігійних громад УПЦ, які перейшли в ПЦУ.