13.09.2023 — 15:21

В ОВА відбулося засідання Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

12 вересня відбулося засідання Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при ОВА. Провів його заступник начальника ОВА Сергій Ткачук. Зібрання було присвячене обговоренню ступеня безбар’єрності центрів надання адміністративних послуг Хмельницької області.

“Сьогодні створення системи реабілітації для наших військовослужбовців та громадян перебуває в пріоритеті. Будується вона за такою філософією, що особа, яка потребує тієї чи іншої послуги має безперешкодно її отримати. Відтак, кожному на своєму місці необхідно працювати над створенням безбар’єрного простору”, – сказав Сергій Ткачук.

Також посадовець відмітив, що одним із найвідвідуваніших місць, де людина може отримати послуги різного характеру, є ЦНАПи, тому актуальність їх безбар’єрності є важливою та першочерговою.

Зазначимо, що територіальними громадами області було проведено моніторинг щодо забезпечення доступності до 43 центрів надання адміністративних послуг, з них: дотримано вимог безбар’єрності на 100-80% – 10; дотримано вимог безбар’єрності на 80-50% – 24; дотримано вимог безбар’єрності на 50-20% – 9.

Детальніше ознайомитися з оцінкою ступеня безбар’єрності центрів надання адміністративних послуг Хмельницької області можна переглянувши презентацію.