14.09.2023 — 12:29

Відбулася селекторна нарада щодо кампанії з вакцинації проти кору

Генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич взяв участь у селекторній нараді, яку організував Департамент охорони здоров’я Хмельницької ОВА.

На тему кампанії з “наздоганяючої” вакцинації проти кору посадовець поспілкувався з представниками центрів ПМСД та приватних медичних закладів, які мають договори, законтрактовані з НСЗУ. Микола Габрикевич зазначив, що відповідно до плану catch-up кампанії вакцинувати проти кору на Хмельниччині мають понад 9 з половиною тисяч дітей. За даними на попередній тиждень, щеплення проти кору отримали 32 % дітей від запланованих. Тому необхідно активізувати роз’яснювальну роботу з батьками та освітянами, адже для того, щоб безпечно перебувати в колективі, зокрема у школі, дитсадочку, на дитячому майданчику, дитина повинна мати всі планові щеплення від 10 хвороб згідно з Національним календарем.

Відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” від 06.04.2000 р. № 1645-111, прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. А дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.