29.09.2023 — 15:07

На Хмельниччині склали Присягу працівника поліції 284 курсанти-першокурсники Харківського національного університету внутрішніх справ

Сьогодні в місті Кам’янець-Подільський відбулася урочиста церемонія складання Присяги працівника поліції курсантів-першокурсників факультетів №1 та №4 Харківського національного університету внутрішніх справ, який релокувався на Хмельниччину із початком повномасштабного вторгнення. Привітав із цією важливою подією в житті майбутніх фахівців підрозділів Національної поліції заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, та доєднався до вручення поліцейських жетонів.

“Розумію, з яким хвилюванням ви сьогодні стоїте на цій площі, тому хочу вам нагадати, що ви є нащадками сильного українського роду, який нині став на захист всього цивілізованого світу. Присяга – святий обов’язок, який складають раз у житті, тому служіть українському суспільству з честю та гідністю, служіть державі та дбайте про неї. Також щиро дякую колективу університету за те, що вберегли своїх курсантів та спільними зусиллями з обласною військовою адміністрацією змогли організувати навчання на Хмельниччині і продовжуєте виховувати мужніх та хоробрих захисників нашого правопорядку,” – наголосив посадовець.

Принагідно Володимир Юр’єв нагородив відзнаками обласної військової адміністрації та подарунком кращих представників навчального закладу.

Так, найголовнішою частиною події стало складення Присяги на вірність українському народові та бути гідним працівником Національної поліції України 284-х здобувачів освіти, серед яких – випускники ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою, медалісти шкіл, призери олімпіад, переможці різноманітних спортивних змагань, кандидати у майстри спорту з боксу, кульової стрільби, кікбоксингу, козацького двобою з усіх куточків України.