27.10.2023 — 14:23

В ОВА відбулася нарада щодо забезпечення будинків – інтернатів альтернативними джерелами опалення

Під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулася нарада щодо забезпечення будинків – інтернатів альтернативними джерелами опалення. До участі у нараді запросили керівників окремих будинків – інтернатів області та структурних підрозділів ОВА.

Варто відмітити, що в області функціонує 27 будинків-інтернатів, з них 14 для обігріву закладу використовують або газ, або електроопалення. Саме з метою обговорення питання щодо забезпечення вказаних закладів альтернативними джерелами опалення і була ініційована зустріч.

“В умовах війни ми маємо бути готові до будь-якої ситуації, адже не виключено, що ворог намагатиметься знову завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі. Тому, аби не залишитися без тепла, світла, води необхідно вжити усіх можливих заходів для стабільного проходження опалювального сезону. Для цього директорам вказаних закладів потрібно розглянути можливість встановлення додаткових модульних або твердопаливних котелень, електрогенераторів”, – сказав Володимир Юр’єв.

Відтак, директори даних інтернатів мають у найкоротші терміни розробити проекно-кошторисну документацію на встановлення/підключення альтернативних джерел опалення, фінансування яких здійснюватиметься з обласного бюджету.