15.11.2016 — 16:28

Сторічний ювілей відсвяткувала жителька міста Деражня

img_20161115_120415

Кожний 100-річний ювілей є гордістю району, області, у кожного з них своя історія, свої секрети довголіття. Коли чуєш про те, що хтось відсвяткував сторічний ювілей, підсвідомо починаєш вірити, що чудеса існують.

Таку подію можна назвати найграндіознішою в житті не тільки ювіляра, але і всього району.Ці люди є очевидцями багатьох історичних подій минулого століття, носіями наших традицій, глибокої життєвої мудрості.

Отож саме сьогодні, 15 листопада свій 100-й день народження відзначила жителька міста Деражня Скакун Варвара Михайлівна.

Зі словами щирих привітань, побажань міцного здоров’я, радості та миру завітав до ювілярки заступник голови Деражнянської районної державної адміністрації Олег Пилипчук.

 Вітаючи ювілярку з особистим святом, Олег Пилипчук зазначив, що саме на таких людей потрібно рівнятися нинішньому поколінню, вчитися у них мудрості та гідності, бути такими ж чуйними та надійними.

 «Прожити 100 років – значить прожити цілий вік.Нехай Бог дарує Вам міцного здоров’я та ще довгих років життя», – побажав заступник голови райдержадміністрації.

 З нагоди свята Олег Пилипчук від імені голови райдержадміністрації Олега Веселовського вручив Варварі Михайлівні подяку «за багаторічну самовіддану працю, мудрість, багатий життєвий досвід, пережиті події воєнного лихоліття і труднощі післявоєнної відбудови та з нагоди 100-річного ювілею від дня народження»квіти та подарунок, а також вручив відзнаку Президента України ювілейну медаль «70 років перемоги над нацизмом».

img_20161115_120656

 Дивлячись на цю життєрадісну, привітну жінку, важко повірити, що за її плечима вже сотня прожитих літ. За 100 років ювілярка пройшла нелегкий шлях. Зараз ще й досі радує свою родину своїми здобутками  та повагою серед людей.

 Варвара Михайлівна  народилася на Тернопільщині. Дуже рано почала працювати, з девяти років працювала у пані та виконувала складну дорослу роботу, пережила голодомор, воєні роки. Мала визначні трудові здобутки.

 «Усі люблять та поважають маму. Вона дуже добра та чесна. Завжди допомагала та підтримувала. Ніколи не залишалась осторонь людських проблем. Вона прожила героїчне життя. З батьком жили в мирі та злагоді, зростили нас із братом та наших діточок. Мати завжди славилась як гарна господиння, а найбільше її любили за її власноручно випечені солодощі та духмяний хліб», – розповідає донька Орися Петрівна.

Сьогодні Варвара Михайлівна тішиться п’ятьма онуками, вісьмома правнуками та одним праправнучком.

Варвара Михайлівна завжди працювала, займалася господарством, поралася на городі, постійно молилася та, не зважаючи на свій поважний вік, має добру пам’ять. Тож, бажаємо ювілярці гарного здоров’я.