16.11.2016 — 09:31

На Хмельниччині знову виявлено захворювання тварин викликані вірусом африканської чуми

12 листопада 2016 року в господарстві ТОВ «Подільський бекон» с. Воронківці Старокостянтинівського району виявлено захворювання тварин викликані вірусом африканської чуми.

Голова районної державної адміністрації Сергій Фесун терміново скликав засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.

15-11-2016_komsia

На засіданні комісії голова надзвичайної протиепізоотичної комісії Олег Омелянюк доповів, що на підприємстві ТОВ «Подільський бекон» зафіксовано загибель свинопоголів’я, лабораторні дослідження показали, що загибель тварин викликана вірусом африканської чуми. Територія підприємства, де утримується 7748 голів свиней, визначена як карантинна зона, в зону нагляду віднесено село Воронківці.

Також зоною нагляду оголошено 20 – ти кілометрову зону навколо епізоотичного осередку, в яку увійшли 54 населені пункти Старокостянтинівського району.

На в’їздах в зони захисту та нагляду виставлено ветеринарно-поліцейські пости. В карантинній зоні розпочинаються роботи по ліквідації осередку захворювання шляхом знищення хворих тварин. В зоні нагляду хворих тварин не виявлено, проте все здорове свинопоголів’я, незалежно від форми власності, підлягає вимушеному забою з подальшою його термічною переробкою.

Голова районної державної адміністрації Сергій Фесун доручив голові протиепізоотичної комісії Олегу Омелянюку забезпечити чітку скоординовану роботу ветеринарно-санітарної служби, МНС, поліції, сільської ради по ліквідації надзвичайної ситуації в районі. Закликав усіх з максимальною відповідальністю віднестися до поставлених завдань.