16.05.2024 — 08:56

21 підприємцю області вручено сертифікати на отримання мікрогранту на суму 250 тис. гривень

В Хмельницькому відбувся захід із вручення сертифікатів на отримання мікрогранту 21 підприємцю області. У приміщенні Хмельницького обласного центру зайнятості  зібрались майбутні та діючі підприємці з різних куточків регіону.

Начальник ОВА Сергій Тюрін спільно з директором Хмельницького обласного центру зайнятості Віталієм Бандирським вручили сертифікати на отримання гранту у розмірі 250 тис. гривень кожному.

Підприємці планують використовувати кошти на створення або розширення бізнесу за різними напрямами економічної діяльності, у тому числі переробна промисловість, торгівля, медичні послуги, ветеринарна практика, індустрія краси тощо.

У своїй промові Сергій Тюрін відзначив важливість підтримки малого та середнього бізнесу в умовах війни.

«Ми живемо і працюємо в складних умовах війни. В нашій країні склалась непроста економічна ситуація, і тому серед пріоритетів Уряду можна виділити допомогу бізнесу для його сталого функціонування та розвитку попри обмеження воєнного стану. Надзвичайно приємно бачити вас в числі тих, хто отримав грант. Вдячний вам всім за активну життєву і громадянську позицію, а також за те, що ви залишаєтесь в Україні, працюєте і розвиваєтесь, формуєте економічний тил», – підкреслив очільник області.

Він також запевнив підприємців, що влада й надалі буде робити все можливе, щоб допомогти їм у розвитку їхнього бізнесу.

«Працюємо далі, докладаємо спільних зусиль для якнайшвидшого здобуття омріяної перемоги», – закликав Сергій Тюрін.

Принагідно начальник ОВА оглянув нещодавно відкритий офіс “Зроблено в Україні” для підтримки малого і макробізнесу. Тут підприємці можуть отримати інформацію, консультації та допомогу в оформленні документів, написанні бізнес-планів, подачі документів на гранти та інші програми підтримки малого і мікробізнесу.

Важливо зазначити, що програма мікрогрантів є частиною урядової програми «єРобота», яка покликана стимулювати розвиток малого та середнього бізнесу в Україні. Завдяки цій програмі вже тисячі українців отримали можливість розпочати власну справу або розширити свій існуючий бізнес.