17.05.2024 — 13:36

Сергій Тюрін привітав учасників Міжнародного конгресу на тему «Розбудова послуг з психічного здоров’я в громадах»

Сьогодні в Хмельницькому розпочався Міжнародний конгрес на тему: «Розбудова послуг з психічного здоров’я в громадах», який організовано у співпраці з Координаційним центром психічного здоров’я Кабінету Міністрів України. Для обговорення та обміну практичним досвідом зібралися представники територіальних громад, дослідники, експерти, фахівці медичних послуг. До участі в конгресі офлайн та онлайн долучилися також експерти із Сполучених Штатів Америки, Федеративної Республіки Німеччини, Республіки Австрії та Словацької Республіки.

Розпочинаючи захід, начальник ОВА Сергій Тюрін привітав учасників та у своїй промові зазначив, що в часи глобальних викликів, таких як війна, психічне здоров’я стає особливо важливою темою. «Відчуття зв’язку та підтримки в такі часи є ключовим фактором для подолання травматичних обставин», – підкреслив очільник області.

Він також відзначив, що на Хмельниччині приділяється значна увага розвитку системи психічної підтримки населення. «В нашій області реалізується всеукраїнський проєкт, програма першої леді Олени Зеленської «Ти як?». Обласна військова адміністрація спільно із місцевим самоврядуванням надають максимальну всебічну підтримку у реалізації цього проєкту, як в інформаційному просторі, так і в натуральному вимірі, фізичному, адже ми реалізуємо на базі закладів охорони здоров’я роботу щодо психологічної підтримки», – зазначив Сергій Тюрін.

Принагідно, він подякував всім громадам Хмельниччини, які працюють над створенням служб психологічної та психічної підтримки населення.

Варто наголосити, що основними цілями Міжнародного конгресу є:

 ➡ привернути увагу органів державної влади, громадських інституцій, професіоналів, дослідників та політиків до нагальних проблем психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні;

 ➡ дослідити перспективи та шляхи вирішення проблемних питань охорони психічного здоров’я, пов’язаних з війною в Україні, у міждисциплінарному та мультикультурному аспектах;

 ➡ забезпечити платформу для розповсюдження ідей і розвитку мережі дослідників, практиків і політиків у сфері психічного здоров’я спільноти.

«Переконаний, що на сьогоднішньому заході будуть представлені цікаві практики та проекти. Знаю, що наша активна спільнота фахівців Хмельниччини включиться в обговорення і найкращі напрацювання в подальшому втіляться в життя. Бажаю усім плідної дискусії, гарної роботи та результатів», – звернувся до учасників конгресу Сергій Тюрін.