17.05.2024 — 21:26

На Хмельниччині відбувся щорічний велопробіг “Шануємо пам’ять захисників України”

Ініціаторами велопробігу виступили ветерани Іван Балашов та Анатолій Вересенко. Їх мета – проїхати 7 областей України, подолавши понад 1000 кілометрів від Ужгорода до Києва.

Хмельницький став одним з міст на маршруті велопробігу. Учасники зупинилися біля Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників російсько-української війни.

До них долучилися хмельничани, родини полеглих захисників, представники влади. В пам’ять про загиблих героїв було покладено квіти до пам’ятної стели.

Начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін звернувся до присутніх та гостей і зауважив, що: “Ми не маємо права забувати про тих, хто віддав своє життя за нашу свободу. Їхній подвиг буде жити вічно у наших серцях. Цей велопробіг – це не просто спортивний захід, це данина пам’яті тим, хто загинув за незалежність України.”

Також учасники велопробігу поспілкувались із керівниками структурних підрозділів ОВА, дружинами військовослужбовців, вдовами щодо проблемних питань ветеранів, ветеранок та членів їх сімей, обговорили питання фізкультурно-спортивної реабілітації, та обговорили роботу з ветеранською спільнотою.

Щорічний велопробіг “Шануємо пам’ять захисників України” стартував 15 травня і завершиться символічно 23 травня — у День Героїв України, біля Стіни пам’яті загиблих за Україну у Києві.