22.05.2024 — 17:32

На Хмельниччині розпочався перший курс підготовки до національного спротиву

Сьогодні відбулося відкриття першого курсу підготовки до національного спротиву на базі «Хмельницького обласного центру підготовки населення до національного спротиву». Цей Центр створений з метою підготовки населення до захисту України від російського агресора, а саме навчити людей захищати себе та оточення, вміти діяти у критичних ситуаціях.

Вітаючи присутніх начальник ОВА Сергій Тюрін зазначив, що у 2021 році на фоні тодішнього збільшення присутності ворожої армії на кордонах України, ескалації ситуації на прифронтових східних територіях Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про основи національного спротиву». Відтак, запроваджена та діє Програма підготовки населення до національного спротиву на території Хмельницької області.

“Незалежність та територіальна цілісність нашої держави є найважливішими для будь-якого українця. Метою кожного українця має бути відновлення та збереження мирного і цивілізованого життя для нас самих і для наших дітей. Тому ми усі маємо бути належно підготовленими до виконання нашого конституційного обов’язку із захисту Батьківщини. Настільки добре підготовленими, щоб ніколи нікому в світі більше не спадало на думку порушувати мирне життя українців. Щиро бажаю усім успіхів у навчанні” , – наголосив очільник області.

В свою чергу, тимчасово виконуючий обов’язки директора Центру Костянтин Кордонський розповів, що перший курс буде інформаційно стислим та охопить чотири основні напрямки: тактичну, вогневу, розвідувальну підготовки та основи топографії.

Інструктори Центру – ветерани із бойовим та життєвим досвідом, які на власних прикладах навчають того, що врятувало їх життя. Вони поділяться своїми знаннями, навчать як діяти в критичних ситуаціях. Навчання триватиме 10 днів, з яких 2 дні будуть присвячені теорії, а решта – практичним заняттям на полігоні.

Записатися на курси можна за телефоном 063 581 93 28.

Віримо в нашу Перемогу! Разом ми сильніші!