23.05.2024 — 13:45

Сергій Тюрін провів зустріч щодо енергетичної безпеки Хмельниччини

Сьогодні начальник ОВА Сергій Тюрін провів зустріч з представником-консультантом з проекту USAID з енергетичної безпеки Євгеном Нікітіним та представниками робочої групи з розробки регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності області.

У ході зустрічі учасники обговорили актуальні питання енергетичної безпеки регіону в умовах війни з росією, шляхи її зміцнення та перспективи розвитку енергоефективності. Очільник області розповів про вжиті заходи для захисту Хмельницької АЕС та плани щодо її добудови. Окремо зупинився на важливості розробки регіональної програми забезпечення енергетичної ефективності.

“Енергетична безпека Хмельниччини є однією з ключових складових обороноздатності держави. Тому розробка регіональної Програми забезпечення енергетичної ефективності є на часі і життєво важлива. Я дякую співробітникам проекту енергетичної безпеки USAID, міжнародним представникам, які ввійшли в робочу групу, усім членам робочої групи, що долучилися до розробки Програми за практичну підтримку, консультації, допомогу та за бажання взяти участь у зміцненні енергетики нашого краю”, – сказав він.

Також Сергій Тюрін наголосив на важливості когенераційних установок, адже вони є ефективним способом економії енергоресурсів та зменшення викидів парникових газів. “За весь час застосування когенерація довела свою ефективність. Під час війни, в умовах постійних відключень світла, вона стала надійним резервним джерелом електроенергії для котелень міста. Тому потрібно і надалі розвивати цей напрямок”, – зазначив високопосадовець.

Підсумовуючи зустріч, начальник ОВА закликав до співпраці всіх зацікавлених сторін для розробки та реалізації регіональної програми енергоефективності. “Будемо працювати так, щоб Програма стала потрібним і практичним документом, щоб були враховані усі необхідні сучасні напрямки розвитку енергоефективності, знайдені джерела фінансування, а наш досвід був корисний для інших регіонів України, – сказав Сергій Тюрін. – Вірю, що ми переможемо та відновимо мирне життя в Україні та прикладемо максимум зусиль до того, щоб якісні енергетичні послуги були доступними, безперервними, надійними та безпечними для всіх українців”.