24.05.2024 — 20:12

На Хмельниччині відбувся форум під назвою «Осмислення. Цінності та історії стійкості»

Сьогодні, у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», в Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії відбувся форум під назвою «Осмислення. Цінності та історії стійкості».

Модерувала захід регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ілона Білик. Спікерами у дискусійних панелях виступили науковці, працівники культури, історики, а також звичайні люди, які стали взірцем стійкості та змогли про це розповісти на загал.

“Сьогодні, в час найбільшого виклику – війни, велика увага приділяється стану психічного здоров’я українців. Працюють у цьому напрямку усі: держава, місцева влада, науковці, медики, громадськість. Адже попри важкий час, необхідна консолідація всіх зусиль для перемоги над ворогом на усіх фронтах, тому ми не залишаємо поза увагою емоційний стан душі українців. Це важливо для нас усіх, бо зі стійкості кожного громадянина постає стійкість нашої держави», – сказала керівник апарату ОВА Оксана Вжешневська, звертаючись до присутніх на заході.

Так, в ході форуму учасники здійснили історичний екскурс до перших завойовницьких війн і закінчуючи сьогоденням, говорили про культурний фронт, актуалізували важливість Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у формуванні стійкості українців, а також обговорили плани щодо розбудови сфери ментального здоров’я на регіональному рівні.

Друга панель заходу «Історії стійкості» об’єднала спікерів, які розповіли власні історії стійкості: мати-вихователь 9 дітей у дитячому будинку сімейного типу Галина Бабій, дружина снайпера-розвідника полку “Азов” Тамара Яніна та фахівець із соціальної роботи Хмельницького обласного госпіталя ветеранів війни Раїса Туринська.

Сьогодні у кожного з нас є своя історія стійкості і саме вони формують здатність протистояти випробуванням та впевнено йти до перемоги. Українці обов’язково вистоять, бо у нас усіх є важлива людська якість – Стійкість.