25.05.2024 — 09:08

На Хмельниччині відбулося п’яте засідання Наукової ради МВС

В обласному центрі відбулося п’яте засідання Наукової ради МВС. Участь у заході взяв начальник ОВА Сергій Тюрін, Державний секретар МВС Інна Ящук, члени Наукової ради МВС та науковці закладів вищої освіти системи МВС.

У своєму вітальному слові Сергій Тюрін підкреслив важливість ролі науки в умовах війни.

“Війна в Україні змушує нас адаптуватися, шукати нові рішення та долати виклики, яких ще вчора не було. Серед головних пріоритетів є створення сучасної зброї, адже ще перед початком повномасштабного вторгнення світ не бачив війни безпілотних літальних апаратів, які сьогодні мають свою левову частку на фронті. Також удосконалення антитерористичних заходів, протидія пропаганді та інформаційним атакам, а також розвиток науки, яка стане ключем до побудови сильної, розумної та високотехнологічної України після Перемоги”, – зазначив очільник області.

Також він подякував науковцям МВС та побажав плідної роботи, натхнення та нових звершень на благо України.

Після вітального слова Сергій Тюрін та Державний секретар МВС Інна Ящук вручили почесні відзнаки Міністерства внутрішніх справ України 55 лауреатам і лауреаткам Конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти системи МВС.

В ході засідання учасники проаналізували розвиток дослідницької інфраструктури, оцінили стан співпраці науковців з практичними підрозділами МВС, обговорили питання інтенсифікації реалізації міжнародних наукових проектів.

Захід став майданчиком для плідної дискусії та вироблення нових ідей щодо розвитку науки в системі МВС.