25.05.2024 — 15:55

На Хмельниччині обговорили питання послуг психічного здоров’я та психосоціальної підтримки у громаді

Хмельницький став майданчиком для важливої зустрічі в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Захід під назвою “Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Психосоціальна підтримка у громаді” зібрав профільних заступників голів обласних військових адміністрацій, керівників структурних підрозділів Вінницької, Тернопільської та Хмельницької областей разом з регіональними координаторами Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».
Спікером заходу виступила керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України Оксана Збітнєва.
Тренінг для учасників проводила завідувачка кафедри «Школа соціальної роботи» національного університету «Києво-Могилянська Академія» Оксана Бойко.

Начальник ОВА Сергій Тюрін виступив з вітальним словом та подякував представникам Координаційного центру за організацію важливої зустрічі у обласному центрі.

“Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?” дуже актуальний проект. Адже багато захисників з нашої області сьогодні на передовій воюють з ворогом, маємо ветеранів, членів сімей військових, родини, що втратили батьків на війні, понад 72 тисячі внутрішньо переміщених осіб. В усіх громадах запроваджено багато послуг з ментального здоров’я. Працюємо над тим, щоб кожна людина була почута і підтримана в тій ситуації, в якій вона опинилась,” – зазначив очільник області.

 

Учасники зустрічі зосередилися на актуальних питаннях психічного здоров’я в умовах війни, обмінялися досвідом реалізації програми у своїх регіонах, а також обговорили шляхи посилення психосоціальної підтримки у громадах та ознайомилися з кращими практиками надання психологічної допомоги.

Захід став важливою платформою для обміну досвідом та пошуку нових рішень щодо покращення психічного здоров’я українців.