30.05.2024 — 13:36

На Хмельниччині презентували програму ЄС Interreg Europe: особливості, комунікація та секрети успіху

Однією з необхідних умов вступу до ЄС є досвід роботи регіональних та місцевих органів влади України з європейськими програмами та партнерами відповідно до стандартів проектного менеджменту ЄС. В Україні це питання особливо актуальне з огляду на потребу в залученні досвіду та джерел фінансування для поточної та повоєнної відбудови всіх регіонів. Відтак, Український інститут міжнародної політики спільно з Департаментом координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету міністрів України та за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» розпочав проект «Підтримка запуску програми Interreg Europe/URBACT в Україні».

В рамках реалізації даного проєкту в обласному центрі відбулася презентація програми ЄС Interreg Europe: особливості, комунікація та секрети успіху. Завданням якого є покращення обізнаності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо участі в програмах міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe/URBACT та нарощування кадрового та організаційного потенціалу органів влади.

«Сьогодні ми усі працюємо в дуже складних умовах і міжнародна підтримка – це перший інструмент, яким ми у повній мірі повинні скористатися. Тому обласна військова адміністрація всіляко підтримує такого роду проєкти, оскільки їх реалізація дає можливість розвивати не тільки регіон, а й нашу державу в цілому», – сказала керівник апарату Хмельницької ОВА Оксана Вжешневська, звертаючись до учасників заходу.

В ході зустрічі, організатори презентували програми ЄС Interreg Europe: особливості, комунікація та секрети успіху та ЄС URBACT: особливості, комунікація та секрети успіху. Представниця Секретаріату Кабінету міністрів України Тетяна Титарчук та директор Українського інституту міжнародної політики Надія Афанасьєва ознайомили учасників із основними характеристиками програм та можливостями для потенційних учасників «Interreg Europe».