06.06.2024 — 17:16

Готельно-туристичний навчально-практичний центр запрацював на базі Подільського професійного коледжу

Знакова освітня подія сьогодні відбулася на Кам’янеччині, на базі Подільського професійного коледжу розпочав роботу новий готельно-туристичний навчально-практичний центр. Завітав на відкриття та привітав колектив і учнів начального закладу заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

“Ми всі разом з вами робимо дуже гарну та потрібну державі справу, вкладаючи зусилля та ресурси у розвиток освітньої бази нашого регіону. Адже ми стараємося працювати так, щоб по всій Україні про нас говорили з гордістю, ставили у приклад, рівнялися, а також щоб до нас приїжджали колеги із інших регіонів, або ж країн, переймали досвід та ділилися своїм, – наголосив Володимир Юр’єв. – Безумовно, ми зараз живемо у складний період, але це важливий час для змін, коли ми можемо підняти рейтинг професійної освіти, завдяки сучасному та якісному підходу до забезпечення умов навчання.”

Принагідно посадовець висловив щиру подяку директору ДНЗ “Подільський центр професійно-технічної освіти” Вадиму Савчуку за вкладені титанічні зусилля у розбудову коледжу.

Так, в ході урочистостей керівник закладу продемонстрував гостям навчальні та житлові приміщення після оновлення та ремонту, представив науково-технічну базу, а також висловив сподівання про тісну співпрацю задля досягнення усіх запланованих ідей. Адже на базі навчального закладу невдовзі мають бути реалізовані передові європейські практики, такі як кулінарний хаб, салон краси, соціальний магазин, у яких навчатимуться та одразу ж будуть отримувати досвід студенти.

Також нагадаємо, що три заклади профтехосвіти Хмельниччини стали переможцями проєкту #100 майстерень. У перелік увійшли Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг, вище професійне училище №36 с. Балин, та, зокрема, Подільський центр професійно-технічної освіти.

Це проєкт Міністерства освіти і науки, метою якого є оновлення 100 майстерень закладів професійної освіти, які допоможуть учням ефективно та якісно навчатись найбільш затребуваним професіям для країни. Ремонтні роботи уже розпочалися, і вже в наступному навчальному році десятки учнів робітничих професій будуть навчатися в нових та сучасних приміщеннях.

В оновлених майстернях можна буде опанувати професії громадського харчування та сільськогосподарського спрямування.