14.06.2024 — 14:31

Студентам Хмельницької гуманітарно – педагогічної академії вручено відзнаки за волонтерську допомогу

Сьогодні відбулося нагородження студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії за участь у проєкті волонтерської допомоги учням шкіл (інтернатних закладів) області, які наразі перебувають в Республіці Польща. Проєкт було ініційовано Хмельницькою обласною військовою адміністрацією.

Так, 38 студентів ХГПА з різних курсів та спеціальностей зголосилися на волонтерську діяльність, щоб допомогти учням шкіл (інтернатних закладів) області з навчальними завданнями. Вони надавали консультації з різних предметів, проводячи онлайн-заняття та використовуючи зручні для спілкування платформи. 14 найактивніших та найвідданіших волонтерів відзначилися не лише своїми знаннями та педагогічними здібностями, але й вмінням знаходити підхід до кожної дитини, надавати їй психологічну підтримку та підбадьорювати. Їхня ініціатива та небайдужість стали вагомим внеском у підтримку освітнього процесу та психоемоційного стану дітей в умовах вимушеного перебування далеко від дому.

«Сьогодні волонтерство набирає абсолютно різних форм, і педагогічної в тому числі. І дуже тішить те, що наші студенти – майбутні педагоги уже займають таку активну життєву позицію і допомагають своїм одноліткам не тільки в навчанні, але й надають психологічну підтримку. Тому бажаю вам участі у ще багатьох таких проєктах, всебічного розвитку та ніколи не зупинятися на досягнутому. Ви величезні молодці, ми вами пишаємося», – сказала керівник апарату ОВА Оксана Вжешневська, звертаючись до студентів.

За патріотизм, активну життєву і громадянську позицію посадовиця відзначила студентів Почесними грамотами ОВА.