16.06.2024 — 10:59

На Хмельниччині відбувся випуск ліцеїстів Військового ліцею Державної прикордонної служби України

Днями на Хмельниччині відбулася урочиста церемонія випуску ліцеїстів Військового ліцею Державної прикордонної служби України. Завітав на подію начальник ОВА Сергій Тюрін, аби привітати випускників, колектив навчального закладу та батьків учнів із цим святом.

“Завершився важливий етап в житті ліцеїстів. Випускники отримали необхідні знання, виховання в кращих традиціях українського народу, важливі навички з військової та фізичної підготовки, необхідні для вступу і подальшого навчання у вищій школі. Сьогодні батьки, викладачі, вся наша громада – пишаємося молодим поколінням, вихованим у Військовому ліцеї Державної прикордонної служби України. Кожен випускник має власні досягнення і важливо в подальшому житті їх розвинути та реалізувати,” – звернувся до присутніх на святі Сергій Тюрін.

Із 69 випускників Військового ліцею Державної прикордонної служби України 54 ліцеїстів виявили бажання продовжити навчання у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, а загалом 95% – в закладах вищої освіти системи безпеки і оборони.

В ході урочистостей відомчими нагородами були відзначені кращі представники навчального закладу, а також громадяни, які доклали зусиль на користь нашого суспільства. Зокрема, очільник області також вручив відзнаки ОВА за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, сумлінну працю та з нагоди випуску ліцеїстів Військового ліцею Державної прикордонної служби України.

Також під час заходу Сергій Тюрін вручив орден «За мужність» III ступеня (посмертно) полковнику Чемерису Роману Григоровичу, захиснику гарнізону Маріуполь. Державну нагороду отримав син Єгор, який є випускником ліцею.