16.06.2024 — 20:08

Випускники першого курсу підготовки до національного спротиву отримали сертифікати про навчання

Сьогодні начальник ОВА Сергій Тюрін відвідав центр практичних відпрацювань навичок курсу підготовки до національного спротиву на базі “Хмельницького обласного центру підготовки населення до національного спротиву”. Тут зібрались випускники першого скороченого курсу, які протягом навчання опанували знання з тактичної медицини, навички керування БПЛА, топографії, орієнтування на місцевості, поводження зі зброєю, вогневу підготовку та тактику ведення бою.

Очільник області звернувся до випускників:

“За дорученням Президента був створений Центр, в рамках якого ви пройшли навчання. Дякую за ваш патріотизм, зацікавленість, небайдужість та бажання опанувати навички, знання й підготовку, яка, можливо, для вас знадобиться. В нас наразі реалії Великої війни. Дай Боже, щоб сьогодні, у Швейцарії на Глобальному саміті миру, були прийняті важливі кроки і найближчим часом ми побачили покарання агресорів, котрі розв’язали цю криваву війну. А ми, зі свого боку, продовжимо роботу з підготовки жителів країни, адже за прикладом країни Ізраїль, кожен має бути готовий до надання медичної, військової, чи будь якої іншої допомоги. Тому мені приємно сьогодні вручати вам відзнаки про проходження скороченого курсу дисциплін від “Хмельницького обласного центру підготовки населення до Національного спротиву”. Бажаю нам найшвидшої Перемоги”, – сказав очільник області.

 

Він вручив сертифікати з проходження першого скороченого курсу підготовки. Тимчасово виконуючий обов’язки директора Центру Костянтин Кордонський подарував випускникам пам’ятні подарунки у вигляді відстріляних гільз одного з підрозділів Хмельниччини, який несе службу на сході країни та шеврони установи.

Варто зазначити, що цей курс закінчили 63 людини. На другий курс, який вже розпочався, записалось 76 людей. До програми нового курсу планують додати навички інженерії.

Всім бажаючим записатися на курси можна за телефоном 063 581 93 28.