19.06.2024 — 14:00

3 липня у Вільнюсі відбудеться міжнародний захід: «Захист соціальних прав під час війни в Україні»

3 липня 2024 року Міністерство соціальної політики України за підтримки Ради Європи та Міністерства соціального захисту і праці Литви організовує у м. Вільнюс захід «Захист соціальних прав під час війни в Україні».

Повномасштабне російське вторгнення в Україну створює безпрецедентні виклики для мільйонів українців. Війна впливає також і на соціальний та економічний ландшафт держав-учасниць Ради Європи, а отже захист соціальних прав людини набуває особливого значення.

Міжнародний форум у Вільнюсі об’єднає представників органів державної влади України, Литви та інших держав-учасниць Ради Європи, членів Європейського комітету з соціальних прав, міжнародних експертів, представників Ради Європи, експертів та політиків для обговорення найактуальніших питань захисту соціальних прав людей у воєнний час.

Мета — побудова стратегічного партнерства, а також посилення ролі Європейської соціальної хартії  у наближенні законодавства України до acquis ЄС та захист прав дітей в умовах повномасштабної війни в Україні.

Західвідбудеться 3 липня – у переддень Конференції Високого рівня з питань Європейської соціальної хартії, яку організовує Рада Європи в межах головування Литви у Комітеті міністрів Ради Європи.

Захід буде проходити у гібридному форматі.

Більше інформації можна буде знайти на Facebook сторінці

Запрошуємо долучатись до події онлайн — для цього необхідно до 28 червня 2024 року заповнити реєстраційну форму .

Електронний лист із підтвердженням та покликанням на трансляцію буде надіслано зареєстрованим учасникам 1 липня 2024 року.

Проєктом буде забезпечено синхронний переклад на українську, англійську, литовську, а також українську жестову мову.

За додатковою інформацією можна звертатись за адресою: [email protected], Євгенія Садовська, спеціалістка проєкту «Посилення соціального захисту в Україні», Офіс Ради Європи в Україні

Довідково: Форум організовується спільно з проєктом Ради Європи «Посилення соціального захисту в Україні» , що впроваджується в межах Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки. Проєкт Ради Європи має на меті досягти того, щоб вразливі групи осіб, зокрема населення, яке постраждало від війни, користувалися підвищеним рівнем соціальних прав та соціального захисту.