21.06.2024 — 08:48

В обласному центрі відбулося засідання круглого столу до Всесвітнього дня біженців

В обласному центрі відбулося засідання круглого столу до Всесвітнього дня біженців, який щорічно відзначається 20 червня. Взяв участь у засіданні заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв.

Розпочинаючи спілкування, посадовець наголосив на важливості таких зустрічей, адже під час діалогу визначаються проблемні питання, навколо яких напрацьовуються шляхи їх вирішення. Зокрема, для того, щоб люди, які побували у важких життєвих обставинах і покинули власний дім, тікаючи від війни, розуміли, що Хмельниччина для них є другою малою батьківщиною, такою ж рідною, як і та, де вони проживали раніше.

“Велика робота ведеться для того, щоб об’єднати людей навколо громадських організацій та структур, які зможуть сформулювати всі потреби та запити кожного члена нашого суспільства. Зрозуміло, що без допомоги наших партнерів не обійтись. Це має велике значення, а також важливо, щоб допомога була справедливою, доходила до кожного відповідно до їх потреб. Тому висловлюю щиру вдячність стратегічним партнерам, благодійним та міжнародним організаціям за те, що ви допомагаєте нашим внутрішньо переміщеним особам і те, що разом з вами ми рухаємо нашу країну до перемоги,” – зазначив Володимир Юр’єв.

Варто додати, що захід організували Благодійна організація «Благодійний фонд «РОКАДА» та Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) разом із партнерським організаціями, за підтримки обласної військової адміністрації. До словам, їх діяльність спрямована на забезпечення захисту і дотримання прав біженців, шукачів притулку, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від бойових дій.

В ході засідання учасники обговорили досягнення в сфері підтримки переселенців, а також виклики, над якими їм доводиться працювати зараз.

Друга частина заходу під назвою «Ярмарка можливостей» з презентацією аудіовізуальної виставки «Переміщені долі: історії мужності та сили духу» та метафоричною інсталяцією процесу інтеграції переміщених осіб відбулася у парку ім. М. Чекмана.

На відкритому заході внутрішньо переміщені особи отримали експрес консультації з працевлаштування, психологічну підтримку, почули інформацію про діючі гуртки в громаді для дітей, презентації діяльності Університету третього віку, Благодійних фондів, Уповноваженого з прав людини.