25.06.2024 — 15:35

На Хмельниччині обговорили особливості впровадження реформи профільної середньої освіти

Сьогодні начальник ОВА Сергій Тюрін взяв участь у засіданні Правління Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» (УАРОР).

У заході взяли участь представники Офісу Президента України, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, Міністерства освіти та науки України, народні депутати України, керівництво та учасники Української асоціації районних та обласних рад, представники швейцарсько-українського проекту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE.

Метою обговорення стали особливості впровадження реформи профільної середньої освіти.

Вітаючи присутніх, Сергій Тюрін підкреслив важливість цієї реформи для Хмельницької області, адже Хмельницька область долучена до реалізації пілотного проєкту щодо формування оптимальної мережі академічних ліцеїв та професійних закладів освіти.

“Освіта є фундаментом держави, відбудови якісного життя українців. Маємо, захищаючи Україну, створити найкращі сучасні освітні умови для молодого покоління. Дякую Міністерству освіти України та швейцарсько-українському проєкту DECIDE за можливість завчасно дослідити виклики та проблеми, пов’язані з реформою”, – наголосив Сергій Тюрін.

Начальник ОВА поінформував учасників засідання про те, що обласна адміністрація вже розпочала роботу з впровадження реформи.

“Попередньо в громадах створено перелік із 50 закладів загальної середньої освіти, які до 2027 року буде реорганізовано в академічні ліцеї. Також створено робочу групу, яка буде займатися питаннями передачі майна закладів професійно-технічної освіти з державної у комунальну власність. Ми прагнемо у Європейський Союз, хочемо мати гідний рівень цивілізованого життя, щоб наші діти мали добрі перспективи. Тому маємо докласти зусилля і впровадити кращі європейські практики у себе вдома”, – підкреслив Сергій Тюрін.