27.06.2024 — 11:24

На Хмельниччині обговорили питання реформування старшої школи

Керівник апарату ОВА Оксана Вжешневська взяла участь у зустрічі з представниками, які відповідають за освіту в громадах Хмельниччини.

Зустріч організована Хмельницьким регіональним відділенням Асоціації міст України, де основоною темою обговорення була суть реформування старшої школи в контексті освітньої реформи в Україні. 

Вітаючи присутніх, посадовиця зазначила, що має надію на те, що представники громад отримають сьогодні вичерпні відповіді на турбуючі питання, та буде виконано важливе державне завдання. “До 1 вересня цього року ми вже маємо направити до Міністерства освіти і науки України затверджений перелік закладів загальної середньої освіти, які до 2027 року будуть реорганізовані в академічні ліцеї. Тому бажаю плідної роботи, гарних емоцій і правильного напрацювання”, – зазначила керівник апарату.

В ході обговорень експерт шведсько-українського проєкту “Підтримка децентралізації в Україні” нагадав присутнім про мету та суть реформування старшої школи в контексті освітньої реформи в Україні. Охарактеризував на якому етапі реформи громади Хмельниччини. Ознайомив із варіантами реалізації реформи старшої школи в області в цілому та у кожній громаді зокрема. Також успіхами та досвідом реформування старшої школи у громадах із колегами поділились представники громад області.

Зустріч стала важливою платформою для обміну думками та досвідом щодо реформування старшої школи на Хмельниччині.