27.06.2024 — 12:15

Володимир Юр’єв відвідав заклади підтримки та захисту дітей

26 червня в рамках роботи Координаційної ради із забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні у Хмельницькій області, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв відвідав будинки дитини, будинки-інтернати та заклади освіти, на базі яких втілюються нові методи та підходи у сфері підтримки дітей. Разом із посадовцем до візиту доєдналися голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова, голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, керівниця секції захисту прав дітей Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джин Чой, та представники профільних підрозділів ОВА.

“Сьогодні разом із представниками державних установ, що опікуються питаннями захисту дітей, які потребують підтримки, провели детальний огляд закладів дитячої опіки в нашій області. Такі візити не просто огляд, а оцінка стану ситуації та перспектив щодо забезпечення права дитини на зростання в сімейному оточенні. Адже наша держава зараз вкрай потребує якісної трансформації політики в цій сфері, аби кожна дитина, яка позбавлена батьківського піклування чи потрапила в складні життєві обставини, була зрощена в затишному домі, завдяки піклуванню небайдужих та люблячих людей,” – зазначив Володимир Юр’єв.

Так, відвідуючи будинок дитини в Хмельницькій громаді, делегація із представників влади та органів соціальної сфери, детально ознайомились із проектом житла для сімей, що опікують дітей із згаданих категорій. Передбачається комфортне та сучасне житло, у якому повноцінно зможуть виховуватися діти навіть із серйозними вадами чи особливостями.

Окрім того, учасники завітали до Меджибізької та Плужненської громади де також ознайомились із роботою дитячого будинку-інтернату для дітей з інвалідністю, проектом дитячого будинку сімейного типу для декількох родин, а також із закладом освіти.