29.06.2024 — 10:01

Сергій Тюрін обговорив з ректорами питання прийому та освіти для здобувачів старшого віку

Сергій Тюрін провів нараду із ректорами закладів вищої освіти області щодо питання прийому на навчання та організації закладами вищої освіти освітнього процесу для здобувачів освіти старшого віку.

В засіданні взяли участь також начальник управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області, представники силових та правоохоронних структур області.

Під час наради начальник управління Державної служби якості освіти області виступив з доповіддю про ризики та проблемні питання навчання здобувачів освіти старшого віку. Він навів статистику та поділився своїми спостереженнями.

В продовження, ректор Хмельницького університету економіки і підприємництва розповів про особливості вступної кампанії до закладів вищої освіти у 2024 році.

Окремо було обговорено питання аспірантури, а саме:

– Скасування вступу на денну форму навчання за контрактом у 2024 році;

– Вступ в аспірантуру в цьому році здійснюватиметься виключно за державним замовленням, водночас, що бюджетних місць стане вдвічі більше, щоб дати можливість всім, хто насправді бажає здобути ступінь доктора філософії, це зробити з повною підтримкою від держави;

– Вступ на навчання в аспірантурі за контрактом цього року буде можливий лише на заочній та вечірній формах.

Сергій Тюрін підкреслив, що освіта не повинна бути способом ухилення від конституційного обов’язку.

“Навчання має бути відповідальним процесом, спрямованим на поглиблення дослідницьких здобутків та розвиток наукового потенціалу України. Ми повинні забезпечити право на освіту для всіх, хто дійсно прагне здобути знання та розвиватися”, – зазначив очільник ОВА.

За підсумками наради було прийнято ряд рішень, спрямованих на покращення організації прийому та освітнього процесу для здобувачів освіти старшого віку.