27.06.2024 — 16:52

В ОВА відбулося чергове засідання комісії ТЕБ та НС

26 червня в ОВА відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його, за дорученням начальника ОВА Сергія Тюріна, директор Департаменту з питань оборонної роботи та цивільного захисту Руслан Горбатюк. Участь у засіданні взяли члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, представники силових структур, структурних підрозділів ОВА, районної та місцевої влади, а також інші запрошені.

Так, на розгляд членів комісії були винесені 5 актуальних питань щодо підтримки здоров’я населення та безпекових норм. Розпочалося засідання із питання готовності місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період.

Як зауважив головуючий засіданням, забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення вважається основною цільовою функцією системи охорони здоров’я. Епідемічна ситуація в області оцінюється як нестійка: з початку поточного року відзначається ріст захворюваності на гострі кишкові інфекції. За 5 місяців поточного року вже зареєстровано 757 випадків, що на 4% більше ніж за минулий рік.

Зазначається, що причини інфекційної захворюваності населення, значною мірою, пов’язані з грубими порушеннями вимог санітарних норм та правил на об’єктах водопостачання, харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі, дитячих навчально-виховних закладах, відсутності відповідальності суб’єктів господарювання перед споживачами, низьким рівнем гігієнічних знань у працівників, недостатнім рівнем санітарної культури населення

Додатково учасники обговорили заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в області. До цієї теми члени комісії висловили думку, що важливо дотримуватися національного календаря профілактичних щеплень, адже вакцинація є однією з головних складових громадського здоров’я.

Далі про безпекову сферу життєдіяльності області детальніше розповів представник ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Учасники заслухали доповіді щодо стану протипожежного захисту під час відпочинку дітей в дитячих оздоровчих закладах та підготовки закладів освіти до 2024-2025 навчального року, стану утримання джерел протипожежного водопостачання, а також стану функціонування об’єктів критичної інфраструктури під час надзвичайних ситуацій.

За результатами засідання комісії прийнято відповідні протокольні рішення.