28.06.2024 — 14:54

Хмельниччина відзначає День Конституції України

Сьогодні наша країна відзначає одне із найважливіших державних свят – День Конституції України. Для нас, українців, загартованих визвольною боротьбою за свою волю, за життя, за незалежність нашої Батьківщини, Основний Закон є не просто зводом прав і обов’язків, він є кодексом нашої честі і гідності. Наша Конституція дала нам важливі принципи цивілізованої демократії, де найважливішою є людина, її права та свободи.

Саме тому, сьогодні в обласній військовій адміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України. В залі зібралися представники влади області, структурних підрозділів облвійськадміністрації та інших державних органів, силових та правоохоронних структур. Привітав присутніх начальник ОВА Сергій Тюрін.

“Наші захисники та захисниці на передовій лінії виборюють право на Перемогу справедливості у війні з російськими окупантами та право на мирне життя українського народу. Низький уклін героїчному українському воїнству за щоденний подвиг. Світла пам’ять про синів і дочок України, які заплатили найцінніше у великій боротьбі. Я дякую усім жителям області, які сумлінною працею роблять вагомий внесок у економіку воєнного часу. Дякую рятувальникам, енергетикам, будівельникам, що в надзвичайно складних умовах рятують, стабілізують та відбудовують. Дякую громадським діячам, волонтерам за активну допомогу нашим Збройним Силам України. Дякую, кожному, хто на своїй ділянці відповідальності пам’ятає не тільки про права, але й добре виконує свої обов’язки,” – звернувся до присутніх очільник області.

Принагідно, Сергій Тюрін нагородив почесними грамотами ОВА та подарунками кращих представників Сил Оборони України Хмельниччини та правоохоронних органів за сумлінну працю, високий професіоналізм, бездоганну службу, зразкове виконання службових обов’язків під час захисту територіальної цілісності та незалежності України, належне надання поліцейських послуг, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини та з нагоди Дня Конституції України.