02.07.2024 — 09:05

Рятувальники Хмельниччини та іспанські благодійники підписали меморандум про співпрацю

1 липня, Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС у Хмельницькій області та громадська організація «Help to Ukraine» підписали Меморандум про співпрацю. Основа мета співробітництва – підтримка та посилення потенціалу піротехнічних розрахунків у сфері гуманітарного розмінування.

Активісти іспанської організації, яка входить до проєкту UNITED 24, ознайомилися з оснащенням саперів Хмельниччини та обговорили актуальні потреби для роботи з розмінування звільнених від окупантів українських земель. У цій кооперації піротехніки забезпечуватимуть спільні тренування з міжнародними партнерами відповідного профілю та оперативні заходи, сприятимуть інтеграції передового досвіду та інновацій у протимінній діяльності. Натомість представники Help to Ukraine – надаватимуть технічну експертизу та консультаційні послуги, допомагатимуть у стратегічному плануванні та структурному вдосконаленні можливостей загону спецпризначення.

Сапери Хмельниччини зауважили: щиро вдячні міжнародним партнерам та благодійникам, які не залишаються осторонь подій в Україні, та роблять усе можливе аби допомогти українським чорноземам знову стати придатними для життя людей.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області