27.01.2017 — 17:07

Від лідера учнівського самоврядування – до активної особистості громадянина-патріота

27 січня на базі Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1  відбулося засідання районної ради лідерів  учнівського самоврядування закладів освіти Ізяславського району.

Зустріли учасників засідання у музеї історії школи Президент шкільної держави Ізяславської ЗОШ  І-ІІІ ступенів №1 Аня Мігур та голова районної ради лідерів Дарія Гаврилюк, учениця цієї ж школи.

У своєму зверненні до лідерів учнівського самоврядування районну начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Валентина Пилипчук зазначила: «Ви – наше майбутнє! Переконана, що саме завдяки вам наша держава стане кращою, бо час потребує лідерів нової формації: людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, працювати у команді. Кожен з вас у своєму навчальному закладі вже формує модель майбутнього суспільства». Валентина Віталіївна побажала всім учасникам зібрання  і надалі робити шкільне життя молоді цікавим, корисним, насиченим та цікавим.

Директор школи Тетяна Вітрук та президент шкільної держави  Аня Мігур провели коротку екскурсію закладом, ознайомили із організацією шкільного самоврядування та представили міністрів шкільної держави.

Після першого знайомства  керівник гурта «Рівний-рівному» Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» Галина Крюкова та його учасниці. Провели для  лідерів тренінгове заняття, адже на їх думку, серед багатьох наук, без яких не обійтись людству, є одна, абсолютно необхідна для всіх – наука спілкування.

Під час тренінгу його учасники виконали вправи «Бінго», «Асоціація», «Мої цінності», «Компліменти». Загальним підсумком проходження тренінгових вправ  стало розуміння його учасниками, що ніщо в житті не дається  без зусиль та важкої праці. Людина, яка з дитинства навчилась  долати перешкоди, допомагати іншим, не піддаватися спокусам, перемагати власну лінь, може стати справжнім лідером.

Сюрпризом для лідерів учнівського самоврядування району стала гра «Битва лідерів», яку підготували та провели учасники обласного телевізійного проекту обласної телерадіокомпанії «Поділля-ЦЕНТР» команда «Родзинки» Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.

Лідери шкіл в ході гри отримали змогу не лише проявити свої лідерські якості, а й про демонстрування знання та інтуїцію.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації