03.02.2017 — 15:54

В 2016 році 22 роботодавці скористались послугою служби зайнятості з компенсації витрат на оплату праці 25 внутрішньо переміщених осіб

Уже другий рік поспіль роботодавці, які працевлаштовують за направленням центру зайнятості безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, можуть скористатись послугою служби зайнятості з компенсації витрат на оплату праці таких працівників. Однією з умов надання компенсації є працевлаштування особи на умовах строкового трудового договору із збереженням гарантій їх зайнятості протягом періоду, що перевищує тривалість виплати компенсації у 2 рази.

Компенсація виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць.

В 2016 році 22 роботодавці скористались послугою служби зайнятості з компенсації витрат на оплату праці 25 внутрішньо переміщених осіб.

Вже в січні 2017 року Хмельницьким міським центром зайнятості надано громадській організації «Відродження-2015РН» компенсацію витрат на оплату праці 3-х осіб працевлаштованих на посади економіста, фахівця із зв’язків з громадськістю та пресою та історика, які будуть допомагати внутрішньо переміщеним особам адаптуватись на Хмельниччині.

Питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб розглядалось на засіданні обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення (18.01.2017), який прийняв рішення про надання компенсації витрат роботодавця за працевлаштування зареєстрованої безробітної з числа внутрішньо переміщених осіб, з числа громадян зазначених у частині 1 ст.14 Закону України «Про зайнятість населення» тривалістю 12 місяців.

Працевлаштовуючи осіб, які опинились у важких життєвих обставинах, роботодавець підтримує людину та сам отримує підтримку.

До відома: В 2016 році із коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття майже 360 тис. грн. було компенсовано роботодавцям на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

За інформацією відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15(відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)