09.02.2016 — 18:03

Хмельниччина серед лідерів на шляху децентралізації системи надання адмінпослуг

hmelnichina_1Децентралізація владних повноважень та розширення самостійності місцевих громад – це один із кроків здобуття європейських стандартів, зокрема в системі надання адміністративних послуг.

З початку 2016 року в області триває робота з передачі органами юстиції місцевим органам влади повноважень з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, речових прав на нерухоме майно.

Це питання знаходиться на постійному контролі керівництва облдержадміністрації. Працює робоча група по врегулюванню поточних проблемних питань, пов’язаних з процедурою передачі.

За доручення першого заступника голови облдержадміністрації Василя Процюка аналогічні робочі групи працюють в усіх районах та містах обласного значення краю.

Сьогодні у дев’яти районах області (Волочиський, Городоцький, Дунаєвецький, Ізяславський, Новоушицький,  Полонський,  Славутський, Старокостянтинівський, Старосинявський) та містах Старокостянтинів і Шепетівка відбулось призначення спеціалістів на посади державних реєстраторів.

Державні реєстратори Славутської та Волочиської райдержадміністрацій отримали ідентифікатори доступу до державних реєстрів та найближчим часом зможуть самостійно працювати в державних реєстрах.

За інформацією Головного територіального управління юстиції в області Хмельниччина входить до п’ятірки найбільш активних областей України з передачі на місцевий рівень функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.