17.02.2016 — 17:46

Ізяславський район. Креативне вирішення питання поповнення бібліотечного фонду школи

1

У День св. Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day). Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

З кожним роком все більше книжок, як уже прочитаних, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу. Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги.

Основна мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу.

З цієї нагоди в Ізяславській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було проведено акцію “Подаруй книгу бібліотеці”. Організатори вирішили: «Щоб книги стали доступні нашим читачам потрібно їх дарувати! Тож звернулись до всіх із проханням, якщо маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними – підпишіть їх гарними побажаннями і подаруйте їх нашій шкільній бібліотеці! Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен, багатшим стане наш бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші! Усі книги будуть виставлені на виставці у нашій бібліотеці».

На шкільного бібліотекаря та активу бібліотеки для участі у доброчинній акції відгукнулось чимало учнів. В результаті її проведення шкільна книгозбірня поповнилась великою кількістю книг.

 

За матеріалами Ізяславської РДА