24.02.2016 — 17:13

Допоки звучить музика, є життя…

IMG_6194Хмельницькому академічному симфонічному оркестру обласної філармонії виповнилося 15 років.

З цієї нагоди під час урочистих зборів знаний музичний колектив привітала начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова.

“Вас знають в Україні і за її межами. Ваша праця надзвичайно важлива і потрібна. Доказом цього є велика кількість поціновувачів вашого таланту, і з кожним разом на концертах збирається все більше людей. Істиною є те, що допоки звучить музика, є життя”, – зазначила Ірина Миколаївна.

Вона подякувала музикантам за роботу, побажала вдячних слухачів, нових перемог та вручила грамоти від керівництва краю та управління.

З перших кроків своєї концертної та просвітницької діяльності оркестр під керівництвом Сергія Леонова, художнього керівника та головного диригента, Заслуженого діяча мистецтв України та Сергія Рабійчука, диригента оркестру, аранжувальника, заслуженого артиста України завоював серця численної армії вдячних слухачів. Ансамблева злагодженість, збалансоване звучання по групах, благородне тембральне забарвлення — ось неповний перелік усіх гідних якостей, які притаманні звучанню академічного симфонічного оркестру і ставлять його на належне місце серед творчих колективів України.

Репертуарна політика являє собою величезне нашарування жанрів, стилів, напрямків та течій. Адже на концертах колективу можна почути одвічні цінності — невмирущі твори вітчизняних та зарубіжних композиторів, а також мало відомі твори авторів, які нині спрямовують сучасну мистецьку думку у відповідному історичному напрямку.

Оркестр, ставши на шлях постійного самовдосконалення, сповнений бажаням творчої інтеграції, ставить за мету плідно співпрацювати з провідними диригентами, солістами України та зарубіжжя.

І. Коханець

За матеріалами Управління культури, національностей, релігій та туризму