24.02.2016 — 17:43

Комісія ТЕБ і НС вкотре зібралася для вирішення нагальних питань

IMG_0778Сьогодні, 24 лютого під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На засідання комісії були запрошені окремі керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та підприємств.

У селекторному режимі в роботі комісії взяли участь керівники райдержадміністрацій, міськвиконкомів (міст обласного значення).

Забезпечена готовність нашої області, зокрема, захисних споруд і системи оповіщення обговорювалось під час розгляду питань: «Про стан виконання заходів щодо приведення у готовність захисних споруд цивільного захисту, які перебувають в управлінні регіонального відділення Фонду державного майна України по Хмельницькій області» та «Про стан виконання рішень обласної комісії ТЕБ і НС щодо функціонування системи оповіщення».

З цих питань доповідали начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Євген Данилюк, представники регіонального відділення Фонду державного майна України, Хмельницької філії ПАТ «Укртелеком», міськвиконкомів та райдержадміністрацій.

IMG_0782Про стан справ у сфері екологічної безпеки полігонів твердих побутових відходів та очисних споруд, доповідали керівники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції в області. Керівників міст і районів зобов’язано вжити заходів щодо приведення у належний санітарно-екологічний стан полігонів та звалищ твердих побутових відходів, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, своєчасного вивезення сміття, прибирання дитячих і спортивних майданчиків, меморіальних комплексів, кладовищ, військових поховань, парків, скверів, лісопосадок та узбіч автодоріг.

Хоча льодовий покрив на водних об’єктах практично відсутній, а рівень води у річках перебуває в межах природних русел питання «Про стан готовності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до пропуску льодоходу весняної повені» не було знято з порядку денного, зважаючи на те, що на об’єктах водного фонду області накопичилось чимало проблем, пов’язаних із забезпеченням надійної роботи водогосподарських систем, комплексів та окремих гідротехнічних споруд. Про шляхи приведення діяльності користувачів водойм у цивілізоване русло говорили начальник облуправління водних ресурсів Юрій Димінський, керівники Державної екологічної інспекції в області та ПАТ «Хмельницькрибгосп».

За підсумками засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняті відповідні протокольні рішення.

І. Коханець

За матеріалами Управління з питань цивільного захисту населення