26.02.2016 — 16:57

Дунаєвецькі юннати представлятимуть Україну у фіналі міжнародного конкурсу «INFOMATRIX-2016»

Юннати Дун. СЮНЗ 23 по 25 лютого 2016 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки проводився фінальний тур ІІ етапу ХV Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2016» та національний тур Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2016» на якому команда вихованців Дунаєвецької станції юних натуралістів представляла школярів і юннатів Хмельниччини.

Чемпіонат пройшов у вигляді публічного постерного показу з одночасним електронним представленням власних здобутків. Під час перебігу змагань проводилось незалежне оцінювання авторських проектів самими учасниками заходів і науковими керівниками їх проектів.

Вихованці Дунаєвецької СЮН виборювали перемогу, представивши власну авторську розробку в секції «Короткометражний фільм».

«Справедливість» – так вони назвали свій фільм, де спробували показати, як вони розуміють це поняття. Чи існує справедливість сьогодні і чому люди втрачають віру в неї? Де шукати справедливості?. Ось питання, на які кожна людина зможе дати собі відповіді, переглянувши їх фільм.

3. Юннати Дун. СЮНЗа оцінками журі фільм представників Хмельниччини отримав почесне ІІ місце і як кращий проект, що пов’язаний з справедливими відносинами у суспільстві, отримав нагороду від ТОВ «Київське Енергетичне Агентство».

Проте, найбільш приємним для команди дунаєвецьких юннатів був момент, коли серед переможців, які представлятимуть Україну у міжнародному турі конкурсу «INFOMATRIX-2016», що проходитиме в столиці Румунії, назвали їх командний проект.

Юннати і школярі Хмельниччини щиро вітають учасників команди – Анастасію Вершигору, Андрія Бойчука, Ілону Мельник, Іванну Буняк, Максима Григор’єва та їх наставника – керівника гуртка СЮН «Хімія on-line» Діну Віталіївну Буняк з перемогою!

Бажаємо юним дунаєвчанам потрапити у Бухарест, досягти там успіхів і сподіваємось на повернення їх додому з перемогою!

І. Коханець

За матеріалами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді