25.02.2016 — 12:48

Огляд-конкурс стартував у Новоушицькому районі

IMG_8462З метою активізації та розвитку самодіяльної творчості школярів, стимулювання самовираження, виховання естетичних смаків Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді розпочав проводити обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у районах та містах Хмельницької області.

Так, 25 лютого такий захід відбувся у Новоушицькій об’єднаній територіальній громаді. Тема огляду-конкурсу «Живу для тебе, Україно!»

Журі у виступах конкурсантів оцінювало художній рівень репертуару, виконавчу майстерність, сценічну культуру виконавців, музичне виконання та супровід, постановку номерів, художнє оформлення виставки, технічність та якість виконання виробів з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Даний конкурс розпочався із виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва у Новоушицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2, де було представлено 100 робіт з 22 запропонованих технік. Найкращими визнані вироби з художньої обробки деревини (керівники Гречанюк М.В та Крутько С. В.), художнє плетіння, ткацтво (керівник Мельник О. П.), вироби зі шкіри та батік (Залісна Л. С.), бісероплетіння (Казімірова Л. П.), графіка (Мельник Л. О.) та інші.

IMG_8440У запропонованій концертній програмі взяли участь понад 200 дітей з загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Новоушицької об’єднаної територіальної громади.

Цікаві виступи продемонстрували танцювальні колективи «Дежавю» (керівник Гаврелюк А.А.) та «Козаченки» (керівник Волощук Л.Л.).

Бездоганність та милозвучність вокальних номерів показали солістка Гарах Ярослава із піснею «Мамо не плач» (керівник Семеній Н. І.), вокальний квартет із українською народною піснею «Чорна рілля не зорана» та хор загальноосвітніх навчальних закладів об’єднаної територіальної громади (керівники Вільгота Л. Ф та Стасишена Л. П.).

Також варто відмітити виступи фольклорних колективів «Барвінок» (керівник Холявко Ж. В.) та «Дзвіночок» (керівник Конашевська Т. М.), читців Фіголь Альони з авторською поезією «Пиши листи» (керівник Боднар Н. І.), Гаженко Надії вірш «Помолюсь за Україну» та вихованців гуртка «Драматичний».

Даний захід сприяє духовному, естетичному та культурному розвитку вихованців. Діти та керівники достойно представили свою громаду.

І. Коханець

За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості наукової молоді