04.03.2016 — 14:20

Надання курорту Сатанів статусу курорту державного значення: бути чи не бути

IMG_0836 3 березня відбулося розширене засідання громадської ради при облдержадміністрації, на порядок денний якого винесено обговорення питання надання курорту Сатанів статусу курорту державного значення. Вже неодноразово представники інститутів громадянського суспільства дискутують навколо зазначеного питання, тому для формування обґрунтованої однозначної позиції для участі у засіданні запрошено керівників облдержадміністрації, профільних обласних установ та організацій, представників місцевої територіальної громади.

Так, заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко відзначив, що на сьогодні у зв’язку із розвитком курортної зони необхідно поновити відомості про місцезнаходження, розміри та характер використання, власників та користувачів природних територій в селищі Сатанів, картографічні матеріали, характеристику цінностей природних територій. З цією метою облдержадміністрацією створено відповідну робочу групу.

IMG_0840Крім цього, голова обласного відділення Антимонопольного комітету України, депутат обласної ради Віталій Олуйко повідомив про результати перевірки суб’єктів господарювання, які знаходяться на території Сатанова, щодо дотримання антимонопольного законодавства.

Свої позиції висловили й представники територіальної громади Сатанова.