11.03.2016 — 15:45

Шевченко зазвучав в акустиці: «Ше.Пісня» оголосила переможців

Нагородження Віталія РадишаВсеукраїнський пісенний конкурс «Ше.Пісня», який відбувався до 202 річниці народження Тараса Шевченка, оголосив список переможців та нагородив трійку найсильніших відзнакою «Найкращий виконавець».

Так, відзнаку за найкраще виконання отримав гурт «NAOMI» – пісня «Твої очі» (м. Черкаси), за найщиріше виконання статуетку отримав Віталій Радиш – пісня «Минають дні» (с. Кобаки Косівського р-ну Івано-Франківської обл.) та за найкращу музичну подачу вірша Шевченка нагороджений гурт «Тобі Здалося» за трек «І стеляться на папері» (Київ).

9 березня у Києві в ресторації «Шевченко» відбувся фінальний гала-концерт фіналістів конкурсу «Ше.Пісня».

Зокрема на слова Шевченка заспівали Шпилясті Кобзарі, гурти Go-A, NAOMI, ACCA, Тобі Здалося; виконавці Олег Мазур та Віталій Радиш. Музичні композиції цих представників перемогли у конкурсі на найкраще виконання.

«Ідея конкурсу в тому, щоб пісні надсилалися в акустиці. Так вони стануть мобільними і можливими для виконання на різних платформах та майданчиках. Ми, як менеджери, за згодою конкурсантів будемо поширювати ці пісні в мережі, на радіостанціях. Ці пісні мають виходити у світ та ставати хітами. На конкурс надіслали дуже багато робіт, але ми відібрали саме ті, які показували Шевченка в нашому часі, в XXI ст.», – коментує один із організаторів концерту Юлія Капшученко-Шумейко.

Нагадаємо, що в лютому відбувався конкурс на найкраще виконання пісень на слова Шевченка, участь в якому взяли близько 50 виконавців з усієї країни.

За матеріалами Юлії Капшученко-Шумейко