16.03.2016 — 17:29

На Чемеровеччині проведено виїзну колегію Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації

IMG_6727У Чемеровецькому районі відбулося засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької обласної державної адміністрації за участі заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченко, директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Валерія Будзінського, заступника голови райдержадміністрації Петра Кравцова, начальника управління агропромислового розвитку РДА Василя Нагородного, керівників господарств та фермерських підприємств.

Перш ніж обговорити основні завдання, які стоять перед аграріями області, організаторами заходу було запропоновано присутнім на практиці перевірити, як втілюються в життя передові, сучасні технології у сільському господарстві району на прикладі ПП «Аграрна компанія – 2004». Учасників зібрання ознайомлено із веденням садівництва, холодильним обладнанням та лінією по сортування яблук даного підприємства.

У ході засідання директор Департаменту агропромислового розвитку Валерій Будзінський  ознайомив присутніх із порядком денним засідання.

Про ведення аграрного бізнесу ПП «Аграрна компанія – 2004» розповів генеральний директор, голова ради директорів групи компаній «Vitagro» Петро Лабазюк. Він повідомив про досягнення агроформування у сільському господарстві та поділився планами на найближче майбутнє. Представник компанії «Vitagro» Микола Сучек інформував про відновлення вегетації озимих, особливості застосування мінеральних добрив, технологію посіву ярих культур.

Про підсумки діяльності агропромислового комплексу Хмельницької області за 2015 рік та перспективи розвитку галузі у 2016 році доповів Валерій Будзінський, який проаналізував роботу галузі рослинництва, тваринництва, харчової та переробної промисловості, виплату середньої заробітної плати, навів дані про надбання та проблеми, із якими стикалися окремі аграрії Хмельниччини.

Володимир Ілліч підбив підсумки засідання колегії та висловив пропозиції щодо реалізації завдань, спрямованих на покращення стану справ у аграрному секторі. Крім цього, посадовець наголосив на важливості вчасного проведення комплексу польових робіт задля покращення врожайності в області.