18.03.2016 — 16:46

Василь Процюк взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді

IMG_095318 березня під головуванням Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Віталія Ковальчука відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань виконання окремих доручень керівництва держави.

Від Хмельниччини участь у селекторній нараді взяв перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк.

На засідання було винесено ряд питань, серед яких: сприяння обласними державними адміністраціями відбору громадян на військову службу за контрактом, шефська допомога військовим частинам, діяльність центрів надання допомоги учасникам антитерористичної операції, питання ходу реформи децентралізації, добровільного об’єднання територіальних громад та детінізації економічних процесів в Україні.

Одним із приорітетних завдань сьогодення є формування професійних та мобільних Збройних Сил України, основу яких складають військовослужбовці військової служби за контрактом.

З метою надання шефської допомоги, розпорядженням облдержадміністрації від 24 лютого 2016 року № 87/2016-р затверджено склад Координаційної ради з організації роботи по наданню шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Органами місцевого самоврядування наразі прийнято рішення про виділення коштів для придбання необхідного обладнання та інвентарю військовим частинам.

Крім того, на розгляд чергових сесій місцевих рад внесено пропозиції щодо виділення коштів для надання допомоги військовим частинам.

Рішенням сесії обласної ради від 07 квітня 2015 року № 20-31/2015 затверджено обласну програму соціальної підтримки осіб, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції, та членів їх сімей, які зареєстровані в Хмельницькій області.

У 2015 році з обласного бюджету на ці цілі виділено кошти в сумі 8443, 5 тис.грн., які станом на 01.01.2016 року профінансовано в повному обсязі.

На 2016 рік в обласному бюджеті передбачено кошти на реалізацію заходів обласної програми соціальної підтримки осіб, які брали участь в АТО та членам їх сімей, які зареєстровані в Хмельницькій області, на загальну суму 3 350 тис.грн.

За рахунок коштів обласного бюджету придбано 13 квартир для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів ІІ групи, крім того, 18 родин військовослужбовців 8 окремого полку, тримали ключі до службових квартир у новому будинку збудованому виключно коштами спонсорів та волонтерів.

Також, з метою надання учасникам АТО допомоги з вирішення питань пов’язаних з їх лікуванням, реабілітацією та соціальною адаптацією, при обласній державній адміністрації утворено дорадчо-консультативний допоміжний орган – Центр допомоги учасникам антитерористичної операції.